Lessen op je 16e jaar?

Het kan met 2todrive bij van Houtum 

Welkom bij Vhoutum Rijopleidingen

Jij wilde op je 16e jaar je brommer/scooterrijbewijs halen? Dat hoeft vanaf nu niet meer, want je kunt vanaf je 16,5 jaar  al beginnen met het nemen van rijlessen.

De overheid is gekomen met het nieuwe initiatief genaamd 2todrive dat aangeeft dat een leerling al met zijn 16,5 jaar mag gaan lessen. Dit is uiteraard ideaal voor mensen die ervaring op willen doen, of niet kunnen wachten om te gaan rijden.

 

 

 

Voorwaarden 2todrive

 

Natuurlijk zitten er enkele voorwaarden aan het nemen van rijlessen vanaf 16,5 jaar. De overheid heeft de volgende regels en voorwaarden opgesteld:

2todrive heeft bepaald dat alleen jongeren die op of na de startdatum van (november 2017) 17 jaar worden het rijexamen mogen afleggen bij het CBR. Ben jij op dit moment 16,5 jaar dan mag je nu wel beginnen met lessen, maar dan mag je pas op je 17e afrijden. Als je mee doet aan 2toDrive heb je begeleiders nodig. Bij vragen hierover, of over de aanvraag van de begeleiderspas, kun je contact opnemen via: begeleiderspas@rdw.nl of telefonisch 0900-0739.


 

 

 

 

Hoe werkt lessen vanaf je 16,5 jaar

Er zijn wat regels om te starten op je 16e. Hieronder heb je een overzicht van wat wanneer kan.   

 

Meer informatie over 2todrive

Bekijk dan de officiële website van de overheid